:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   19:40

0

248

Dimčevski: Srbiji je potreban mir i jednistvo

Potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, nekadašnji zamenik 53. bataljona u Đakovici, podsetio je na junake koji su svoje živote položili na oltar države Srbije.

"Bila je to najveća bitka 1999. godine koja je ušla u anale ratovanje. Košare su primer kako se brani otadžbina u krajnje nepogodnim vremenskim, klimatskim uslovima. Mladići sa Košara, koji su imali 17, 18 i 19 godina, bili su snaga naše herojske borbe", podsetio je Dimčevski.

Kaže da kada je situacija izgledala gotovo bezizlana, starešine su pokazale junaštvo i solidarnost. "Znali smo da se borimo za sve naše građane, za Srbiju, za naše svetinje. To ne smemo nikada zaboraviti", istakao je Dimčevski.

Dimčevski je rekao da je posle dvadeset godina od Nato agresije, Srbiji je potreban mir, a nadasve jedinstvo.

"Mi vojnici najbolje znamo šta donose strahote rata. Želimo jedinstvenu i hrabru Srbiju, kao što su bili njeni borci sa karaule Košare. I danas ako bude potrebno branićemo Srbiju istom hrabrošću, odlučnošću i junaštvom", istako je Dimčevski.

Zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću što je, kako kaže, bio prvi zvaničnik koji je dešavanja 1999. godine nazvao pravim imenom – agresijom.

"Hvala vam što ste bili prvi zvaničnik koji odao poštu mučenicima sa Košara, Šar planine, Koritnika, Jezerskih planina, Drenice...", naveo je Dimčevski.

Izvor: RTS

DinčevskiKošareskupBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva