:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2020   15:33

0

160

Dimitrijević: Cilj je da opština Gračanica bude čista i uređena

Možete da nas javno prozivate ukoliko niste zadovoljni održavanjem zelenila i odnošenjem smeća u opštini Gračanica, jer smo od 1. jula mi za to odgovorni, rekao je na današnjoj konferenciji za medije, direktor Upravnog odbora komunalnog preduzeća „Ekologija“ Dejan Dimitrijević.

Komunalno preduzeće “Ekologija” od 1. jula zvanično je počelo sa radom potpisivanjem ugovora  o saradnji sa Opštinom Gračanica.

Od privatne kompanije “Pastrimi” firma je preuzela pružanje usluga odnošenja smeća u opštini Gračanica, a zadužena je i za upravljanje komunalnim otpadom i održavanje javnih površina i zelenila, rekao je Dimitrijević.

“Preuzeli smo u poptpunosti obavezu prikupljanja komunalnog otpada od domaćinstava i privrednih subjekata koji se nalaze u opštini Gračanica. Mi smo sada odgovrni i moći ćete da nas prozivate ukoliko imate problema sa održavanjem zelenila ili smeća pored puteva ili ispred dvorišta. Pokušaćemo da napravimo preduzeće koje će biti ozbiljan servis građana. Ima nas dovoljno i pomagaćemo onima koje ne mogu da pokose svoje dvorište, naslože ogrev ili crep na krovu. Približićemo se građanima koji nemaju drugu adresu da se obrate u rešavanju te vrste pomoći koju mi pružamo”, rekao je Dimitrijević.

Opština Gračanica je nekoliko godina bezuspešno pokušavala da oformi komunalno preduzeće i dobije dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sednine.

“Ekologija je opštinsko preduzeće i nije samostalni mehanizam koji će da funkcioniše nezavisno. Trudićemo se da što manje opterećujemo lokalnu samoupravu koja je zadužena da vrši nadzor i kontrolu svega što radimo i ona je naš poslodavc”, kazao je Dimitrijević.

Dimitrijević je naglasio da je cilj podizanje svesti kod ljudi o zaštiti životne sredine i najavio da će uskoro meštani preko veb platformi,  imati mogućnosti da 24 sata dnevno, zatraže usluge i pomoć ovog preduzeća.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva