:

:

TV Most

Foto: Radio Goraždevac

clock

Februar 28, 2021   16:47

0

124

Dimitrijević: Vakcina protiv korone je najvažnija pomoć države, pozivam sve da se vakcinišu

U emisiji Radio Goraždevca “Otvoreno o svemu”, govorio je predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević o situaciji izazvanoj virusom Kovid19 u srpskim sredinama.

 

Miloš Dimitrijević poručio je građanima da se u što većem broju odazovu na poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa. On je rekao da je važno da se kolektivno zaštitimo i da je to sada prioritet.

„S obzirom na to da proces vakcinacije organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju u dogovoru sa Vladom Srbije, apelujem na građane da pruže ruku i prihvate ovu, po mom mišljenju najvažniju pomoć koju nam naša država pruža, a to je zdravlje i mogućnost da budemo zaštićeni od virusa. Danas nema puno ljudi u svetu mogućnost da bude zaštićeno od Kovida 19, a nama je to omogućeno i to bi trebalo iskoristiti“, rekao je Dimitrijević.

On je naglasio da građani treba da veruju struci, koja kaže da je vakcina bezbedna, a ne propagandi koju šire određene grupe.

„Ja to tvrdim iz sopstvenog primera. Primio sam među prvima kinesku vakcinu u Kuršumliji, i s obzirom na moje godine osećam se mnogo bezbednije. Nema nikakvih simptoma niti problema. Kamo sreće da je postojala vakcina i prošle godine kada su naši građani na sopstvenoj koži u Goraždevcu osetili koliko je virus opasan“, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je u emisiji „Otvoreno o svemu“, govorio i o pomoći koja se puža građanima u povratničkim sredinama i Goraždevcu sa posebnom pažnjom na starije građane.

„Dobro smo organizovani, sarađujemo sa Crvenim krstom, imamo i volontere i jako dobru saradnju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, koja je u svakom trenutku spremna da podrži sve realne zahteve naših građana“, kazao je predsednik Privremenog organa opštine Peć.

On je u emisiji govorio i o obezbeđenoj pomoći svima kojima je ona bila neophodna u protekloj godini.

Izvor: Radio Goraždevac

Privremeni organ opštine PećMiloš Dimitrijevićkoronavirusvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva