:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 20, 2018   17:19

0

43

Dinić: Negativni a neprovereni primeri ne donose ništa dobro

Lekarska komora Srbije (LKS) osudila je danas pisanje pojedinih medija o slučaju u Kragujevcu, kao i objavljivanje snimka na domaćim portalima koji je napravila pacijentkinja u Domu zdravlja tog grada.

Direktor LKS Milan Dinić kaže da se na takav način narušava ugled lekarske profesije i šteti sveukupnom odnosu lekara i pacijenata.

„To poverenje je poljuljano prethodnih godina i mislim da svi zajedno treba se trudimo da to poverenje povratimo. Međutim, objavljivanjem privatnih snimaka u medijima sa slikama lekara, njihovim imenima i prezimenima, neproverenih informacija, nije nešto što donosi dobro sveukupnom zdravstvenom sistemu i poštovanju lekarske profesije“, rekao je Dinić.

On smatra da društvo treba da obrati više pažnje lekarima koji posvećeno i savesno rade svoj posao, kao i zadovoljnim pacijentima, a da se manje prostora daje negativnim primerima, koji su pre svega, kaže, neprovereni.

„Lekarska komora apsolutno je na stanovištu da svi loši primeri moraju da se ispitaju i da budu procesuirani na pravni način, sa svim sankcijama koje eventualno negativno ponašanje u praksi nosi sa sobom. Moramo pre svega proveriti sve tvrdnje i videti gde je istina, a tek onda osuđivati nekog ili objavljivati javno nečije slike, imena i prezimena“, rekao je Dinić.

Govoreći o slučaju u Kragujevcu, gde je nedavno jedna pacijentkinja snimala lekare i osoblje Doma zdravlja tvrdeći da nisu želeli da pruže pomoć njenom detetu s povišenom temperaturom, Dinić kaže da će već tokom dana vanredna inspekcija ispitati da li je detetu pružena zdravstvena pomoć. „Ako je pružena zdravstvena pomoć tek onda svakako možemo da osudimo ovakvo izveštavanje i upotrebu privatnih snimaka u medijima, jer se na taj način nanosi velika šteta lekarskoj profesiji i ugledu, što nije cilj nikom od lekara“, naveo je Dinić.

Lekarska komora Srbije danas je u saopštenju osudila neproverene napise, a na medije apelovala da poštuju novinarski kodeks i da ne puštaju olako neproverene i netačne informacije. „Niko od nas lekara ne želi da sakrije i zaštiti onog ko ne radi odgovorno i profesionalno, prvi ćemo ustati protiv takvih, a od medija očekujemo da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao i da uvek imaju zastupljene sve strane uključene u neki konkretni događaj“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?