:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2021   15:02

0

136

Direktor Kancelarije za KiM čestitao Pravoslavnu Novu godinu

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, svim Srpkinjama i Srbima širom sveta, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poćeleo je srećnu i radosnu Pravoslavnu Novu godinu.

"Pored toga što smo deo pravoslavnih naroda koji poštuju bogoslužbeni Julijanski kalendar, i što danas obeležavamo završetak stare i početak nove godine, za srpski narod, ovaj praznik je čuvar našeg nacionalnog identiteta. Pravoslavna Nova godina predstavlja naše obeležje, baš kao i naš jezik, pismo i bogata kulturna i verska baština. Obeležavanje i čuvanje od zaborava naših praznika i narodne tradicije, istinski su zalog za buduće dane", stoji u čestitki Petkovića. 

Kako je istakao, za srpski narod na Kosovu i Metohiji to je i način da očuva svoje postojanje, identitet i korene, a onda i da utemelji budućnost na svetoj kosmetskoj zemlji. 

"Imajući veru da su ljubav prema bližnjem i očuvanje mira, osnova skladnog i uspešnog zajedničkog života, ma gde da se nalazimo, svim Srbima i pravoslavnim hrišćanima želim dobro zdravlje, mnogo sreće, uspeha i radosti u svakom danu Nove godine!", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetar PetkovićPravoslavna Nova godina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva