:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 20, 2019   9:09

0

224

Direktor Ruske železnice: Saradnja sa Srbijom dostigla novi nivo

Direktor Ruske železnice Oleg Belozerov izjavio je da su sporazumi koji su u subotu, tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, potpisani sa srpskim Ministarstvom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture značajno unaprediti saradnju dve strane.

"Potpisali smo dva značajna dokumenta koji dovode našu saradnju do sledećeg nivoa. Spremni smo da otpočnemo aktivan razvoj novog velikog projekta", istakao je Belozerov posle potpisivanja sporazuma o nastavku modernizacije pruge Beograd-Bar i ugovoru o kreditu za izgradnju jedinstvenog dispečerkskog centra Železnice Srbije.

Kako je saopšteno iz Ruske železnice, Belozerov je precizirao da će na osnovu potpisanih sporazuma dve strane zajednički raditi na implementaciji inovativnih tehnologija i modernih softverskih sistema.

Mihajlović je ranije za Tanjug rekla da će na osnovu sporazuma sa ruskom stranom za projektno-tehničku dokumentaciju biti izdvojeno oko šest miliona evra, dok će, prema procenama, ukupna vrednost investicije biti oko 450 miliona evra.

"Očekujemo da krajem sledeće godine počnemo radove na tom delu pruge, to je najteža deonica, ima više od sto tunela, ali nadamo se da ćemo posle dve godine završiti rekonstrukciju", kazala je Mihajlović govoreći o modernizaciji dela pruge Beograd-Bar.

Naglasila je da će posle rekonstrukcije vozovi na tom delu pruge Beograd-Bar saobraćati brzinom od oko 110-120 kilometara na sat, dok sada dostižu brzinu između 15 i 30 kilometara na sat.

Ministarka je istakla da Srbija dugo sarađuje sa Ruskim železnicama i da je već modernizovano 77 kilometara pruge od Resnika do Valjeva, kao i da ta kompanija, za koju kaže da je među najboljima na svetu, izvodi radove i na rekonstrukciji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

Izvor: Танјуг

SrbijaRusijaželeznica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva