:

:

TV Most

Foto: Novosti.rs

clock

Maj 04, 2020   11:07

0

165

Direktor SZO u razgovoru s Vučićem pohvalio rezultate Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom, koji je pohvalio rezultate Srbije u borbi protiv KOVID-19 i poručio da će SZO nastaviti da pomaže našoj zemlji.

Gebrejesus je obećao podršku Srbiji za realizaciju projekta Održiva proizvodnja serološkog ELISA testa na antitela prema SARS-KOV-2 virusu u Srbiji.

SZO je pokrenula ovaj projekat u saradnji sa UNDP u cilju novih inovativnih rešenja ili repliciranja rešenja koja postoje u drugim delovima sveta za zaštitu pružalaca usluga i nege od KOVID-19, kako bi svela na minimum rizik prenošenja korona virusa i otklonila posledice infekcije.

Predviđeno je da u Srbiji nosioci projekta budu Hemijski fakultet i Institut za primenu nuklearne energije, u saradnji sa dva partnera - Institutom za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" i Kliničkim centrom Srbije.

Direktor SZO je rekao da će ta organizacija nastaviti da pomaže Srbiju kroz taj projekat, tako i u budućem zalaganju za unapređenje zdravstvenog sistema.

Vučić je pohvalio zalaganje Svetske zdravstvene organizacije i istakao da je Srbija poštovala smernice ove organizacije i da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u borbi protiv virusa i zaštiti stanovništva od zaraze virusom KOVID-19, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Izvor: Танјуг

VučićSZOGebrejesusSrbijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva