:

:

TV Most

Foto: MUP Republike Srbije

clock

Decembar 17, 2018   15:31

0

246

Direktorat donirao MUP-u opremu vrednu 50 miliona dinara

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Beogradu ugovor o donaciji u iznosu od 50 miliona dinara za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

„Donacija, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo od Direktorata, biće iskorišćena na najbolji mogući način i tamo gde je to građanima Srbije najvažnije i najpotrebnije, u oblasti traganja, zaštite i spasavanja. Ovim novcem biće nabavljena vatrogasna i spasilačka vozila, kao i vozila sa mobilnim dronovima za izviđanje terena u svim vremenskim uslovima“, precizirao je Stefanović, po potpisivanju ugovora.

Ministar je naveo i da će deo donacije biti iskorišćen i za nabavku određenih resursa za Helikoptersku jedinicu MUP-a, koja je takođe važan segment u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

„Važno nam je da građani znaju da mogu potpuno da se oslone na Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve druge državne organe i u najtežim trenucima, kao što su požari, poplave, zemljotresi i druge elementarne nepogode u kojima im životi mogu biti ugroženi. Za nas je izuzetno važno da nastavimo da investiramo u pripadnike policije, njihove obuke i opremanje, koje će im pomoći da budu što efikasniji u zaštiti i spasavanju života građana, ali i sopstvenih“, naglasio je ministar.

Stefanović je istakao da MUP ima vrlo dobru saradnju sa Direktoratom, koja će u narednom periodu biti i unapređena, kako bi se postigao zajednički cilj – da je Republika Srbija prepoznata kao država koja može da izađe na kraj sa svim izazovima u oblasti vanrednih situacija.

Direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Mirjana Čizmarov istakla je da je ponosna na saradnju koju ova institucija ima sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na poslovima traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

„Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak uspešne saradnje na ovom polju. Traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu u Republici Srbiji na nivou je na kome su sve države članice Evropske unije i na to treba da budemo ponosni“, rekla je Čizmarov.

Izvor: Танјуг

MUP Republike SrbijeDirektorat civilnog vazduhoplovstva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva