:

:

TV Most

clock

Avgust 09, 2019   17:47

0

254

Direktorka EBRD pozdravlja zapošljavanje inspektora

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzana Hargitai pozdravila je danas odluku Vlade Srbije da usvoji Trogodišnji akcioni plan zapošljavanja 1.272 mlada inspektora u inspekcijskim službama i istakla da je time iskazana odlučnost države da sprovede ovu izuzetno važnu reformu do kraja.

"Nemoguće je bilo očekivati da će se dostići očekivani efekti reforme s postojećim kapacitetima Srbije, koja poredeći se sa Evropskom unijom, ima 2,5 puta manje inspektora u odnosu na broj stanovnika i drago nam je da će se to sad izmeniti", istakla je Hargitai.

Kako je saopštilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, najvažnije za privrednike kojih se reforma direktno tiče jeste da su sve inspekcije sada koordinisane i da su savetodavci onima koji posluju u skladu sa zakonom, kao i da imaju nove mehanizme u borbi protiv sive ekonomije i upravo ove promene, Banka snažno podržava.

EBRD pruža finansijsku i stručnu podršku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u koordinaciji inspekcija, što se pokazalo kao važan mehanizam za iznalaženje svih novih rešenja u zakonodavnom okviru i drugim aktivnostima, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: Танјуг

EBRDinspektori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva