:

:

TV Most

Foto: Kosovo online/pink.rs

clock

Septembar 20, 2019   22:40

0

670

Disciplinski postupak protiv “neposlušne” radnice Pošte

Protiv radnice Pošte Kosova Sandre Đekić iz Prištine pokrenut je disciplinski postupak, nakon što je odbila da podrži Slobodana Petrovića i njegovu Samostalnu liberalnu stranku na izborima.

Đekićeva je za TV Pink rekla da nije napravila nijedan prekršaj na poslu, te da je svoju dužnost obavljala u skladu sa uredbama Pošte Kosova i da je disciplinski postupak pokrenut pošto je na sastanku sa rukovodstvom Pošta Kosova predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović rekao da “pošte u Štrpcu i Gračanici posluju sa gubitkom i da može da im sačuva radna mesta ako ga podrže na izborima”, što je doživela kao uskraćivanje prava na samostalno opredeljenje.

“Ne znam kakav će izveštaj disciplinske komisije biti, ali ja sam to doživela kao neku vrstu pritiska, baš u ovom izbornom procesu, da mi se uskraćuje pravo za koga ću biti opredeljena”, kaže Đekić.

Radnik Pošte Kosova Goran Marinković takođe tvrdi da je doživeo pritiske od strane Petrovića, koji je i direktor Direkcije za manjine u Pošti Kosova.

“Kako je vreme prolazilo, on je sve više i više govorio da mi moramo njega da podržimo, da moramo da mu damo svoj glas, a ako to ne uradimo, on više neće moći da garantuje rad pošte u Gračanici, kao ni u Štrpcu. Mislim da je to deo negativne političke kampanje”, rekao je Marinković za Pink.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kaže da je u ovom trenutku Srbima na Kosovu potrebno jedinstvo, a ne podele i da svi treba da budu okupljeni oko jedine ideje - nacionalnog interesa svih Srba koji žive na KiM, ali da postoje pojedinci koji se, kako je rekao, već duže vreme rukovode svojim ličnim interesom i “jednostavno žele da pritiscima na svoj sopstveni narod dođu do lakog plena, odnosno do vlasti, koja jedino njima znači”.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nedavno je optužio Prištinu da je organizovala pritiske preko SLS-a i Slobodana Petrovića koji je pokretao disciplinske postupke na Srbe koji rade u Pošti Kosova.

Petrović je demantovao optužbe.

Izvor: Танјуг

KiMPoštaSandra ĐekićSlobodan Petrovićizboripritisak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva