:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2019   21:54

0

353

Divljački upad u zgradu RTS-a u organizaciji Dragana Đilasa i Boška Obradovića

Uređivački kolegijum RTV Studio B najoštrije je osudio "divljački upad u zgradu RTS-a u organizaciji Dragana Đilasa i Boška Obradovića uz podršku nekolicine drugih maskiranih napadača". 

"Očigledno je da je haos koji Đilas i Obradović pokušavaju da izvedu direktna posledica činjenice da protesti ne daju rezultate i da je na ulicama sve manje ljudi", navodi se u saopštenju.

Studio B ističe da "takvo ponašanje, međutim, nema opravdanja i zahtevamo od državnih organa da najodlučnije reaguju i zaštite urednike i novinare RTS, kojima pružamo punu podršku i nudimo svu pomoć. Zahtevamo od državnih organa da stanu na put Đilasu, Obradoviću i drugim nasilnicima i omoguće svim novinarima u Srbiji da rade slobodno i po svojoj savesti".

"Sigurni smo da će Srbija ostati zemlja u kojoj je zagarantovana sloboda govora i mišljenja, bez obzira što Đilas i Obradović za našu Srbiju očigledno imaju drugačije planove", zaključuje se na kraju saopšenja Studija B.  


Regionalna RTV  Pančevo i Novosadska TV najoštrije osuđuju upad huligana u zgradu RTS u Beogradu i napad na kolege novinare.  Ovakav skandal odavno nije viđen u Srbiji , ali imajući u vidu da je u napadu na RTS učestvovalo manje od 200 ljudi, očigledno je da tu nema nikakvog građanskog  protesta već su to huligani na delu.  
Za ovaj  vandalski čin  koji su predvodili Boško Obradović i Dragan Đilas tražimo oštru osudu i reakciju svih institucija. .
Uvereni smo da je Srbija večeras videla da je ovde samo nasilje na delu i to nad novinarima koji rade svoj posao.
Zahtevamo  da  država i sva novinarska udruženja adekvatno reaguju  na ovakve skandalozne  napade na naše kolege sa RTS –a i pružamo im svu našu podršku i pomoć.

Izvor: TV Most, saopštenje

upad u zgradu RTS-aStudio Bosuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva