:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2015   12:05

0

120

Đurić: Ivanović je kosovski Gandi

Đurić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je u razgovoru sa šefom Unmik-a Faridom Zarifom ukazano na nehuman tretman Olivera Ivanovića.

"Podsetiću, čak ni porodici nije dozvoljno da Ivanovića posećuje u bolnici, ni lekarima iz Beograda, ni svešteniku i to je nešto što nije u skladu sa standardima 21. veka. Njegovo zdražvanje nije osnovano i svi koji dobro poznaju situaciju na KiM u prethodnih 15 godina znaju da je Ivanović što se tiče njegove politike, kosovski Gandi. Nikada nije sprovodio nacionalnu politiku ni rečima ni delima", ističe Đurić.

On je dodao da od onih koji su ubijali i koji su proterali 250.000 ljudi niko nije pravosnažno osuđen.

"Neki od njih danas obavljaju najodgovornije funkcije i pitamo se gde je tu pravo i pravda i tražimo pravedan tretman za Ivanovića", poručuje Đurić.

Đurić je rekao da bi Oliver Ivanović trebalo da se 26. avgusta nađe na slobodi ukoliko sud ne odluči drugačije.

"Mi očekujemo odluku u skladu sa zakonom, pravom i pravdom i zahtevamo da on bude pušten", ističe Đurić.

On je rekao da je šef Unmik-a Farid Zarif iskusan diplomata i da su njegove procene što se tiče političko-bezbednosnom situacije na KiM u kojoj završava mandat, realne.

"Pitanje je koliko se danas uvažava ono što govori Unmik i koliko se poštuje međunarodno pravo", kaže Marko Đurić.

Što se nove runde dijaloga u Briselu tiče, Đurić kaže da se Srbija bori za normalizaciju odnosa i za mir sa Albancima na KiM i šire u regionu.

"Borimo se argumentima, znanjem, ljubavlju i istinom. Ipak, druga strana se ne bori uvek i to se vidi iz ponašanja njihovih predstavnika. Želimo da se runda 25. završi usvajanjem principa za osnivanja ZSO", napominje Đurić.

Đurić je naglasio da bi bilo loše i zamisliti da KiM nezavisno od Srbije postane član Interpola.

On je dodao da će u toku dana imati razgovore sa ambasadorima Belorusije i Nemačke.

"Nemačka je velika i ugledna zemlja sa kojom želimo da razvijamo dobre odnose I sa ambsadorom Nemačke u Srbiji razgovaraću o temama iz svoje oblasti, a sa beloruskim o tome kako unaprediti privredni amabijent u južnoj srpskoj pokrajni", kaže Đurić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva