:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 13, 2019   15:01

0

525

Dnevni centar za Udruženje roditelja “Podrži me” -početak izgradnje 26. juna

Predsednik Odbora za pomoć srpskom narodu na KiM iz Banjaluke Milorad Arlov obišao je danas u Kosovskoj Mitrovici plac na kome će uskoro početi izgradnja Dnevnog centra za potrebe Udruženja roditelja bolesne i dece sa posebnim potrebama  „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice.

Ovaj centar čija izgradnja počinje 26. juna, biće površine 476 metara kvadratnih koristiće 130 dece  koliko ih udruženje okuplja.

Arlov podseća da je Odbor za pomoć KiM Republike Srpske stoji iza udruženja „Podrži me“ od njegovog osnivanja do danas.

„Pre šest meseci nismo imali ni feninga, ni centa, ni evra, a uspeli smo da kupimo plac. Humanitarna akcija u Republici Srpskoj je krenula i obezbedili smo sredstva za početak izgradnje“ rekao je Arlov i dodao da je za završetak projekta potrebno oko 250 hiljada evra.

„Pozivamo sve i u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji da pomognu ovaj značajan projekat  koji ćemo pokloniti ovoj deci i Udruženju roditelja „Podrži me“ da ta deca tu možda pronađu sebe, da  postanu samostalni ljudi“ istakao je Arlov.

Predsednica Udruženja Ivana Rakić zahvalila je humanom narodu Republike Srpske i predsedniku Odbora Miloradu Arlovu jer su kako je rekla „još jednom pokazali koliko su humani i razumni“.

„Ovo je prvi Dnevni centar, odnosno celodnevni boravak za ovu decu koji će mnogo značiti njihovim roditeljima“ rekla je Rakić i napomenula da će se sa otvaranjem ovog Dnevnog centra, pojaviti i potreba za novim stručnim osobljem koje će raditi sa decom i da u vezi toga očekuje pomoć grada.

Nakon obilaska placa, koji se nalazi u Mikronaselju, Arlov je u prostorijama Udruženja, uručio četveromesečne stipendije za šestoro dece sa Kosova i Metohije u iznosu od 2 400 evra.

Sredstva za stipendiranje dece obezbeđuju humani ljudi Republike Srpske još od 2016. godine kada je stipendija ustanovljena. Na ovaj način porodicama bolesne, dece sa posebnim potrebama i socijalno ugroženoj deci, na godišnjem nivou se pomaže iznosom od 7 200 evra.

„Nadam se da ćemo  sa ovim nastaviti i u buduće, javljaju nam se dobri ljudi  koji žele da pomognu srpskom narodu na KiM“  rekao je Arlov.

Udruženje roditelja bolesne i dece sa posebnim potrebama „Podrži me“ okuplja roditelje 137 dece. Od toga 12 njih dolazi iz sredina južno od Ibra a ostali su sa područja severa Kosova.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz  Republike  Srpske Milorad Arlov boravi u trodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

Nakon Leposavića i Kosovske Mitrovice, on će u Goraždevacu 14.maja prisustvovati hramovnoj slavi Sveti Prorok Jeremija.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske po prvi put u Goraždevcu priprema slavski kolač sa zlatnikom u liku Svetog Jeremije. U lomljenju velikog kolača učestvuju deca predškolskog i školskog uzrasta.

U toku trodnevne posete planirana je i poseta Gračanici, kao i poseta nekim osnovnim školama iz kojih deca 16.juna dolaze u Republiku Srpsku, u najmasovnijem projektu do sada “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“  navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

ArlovPodrži me
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva