:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2021   21:30

0

74

Do 19 sati prijavilo se 63.000 građana za vakcinaciju

Na portalu e-uprave danas se do 19 časova 63.000 građana Srbije prijavilo za vakcinaciju protiv kovida-19, prenosi RTS.
 

 

Na adresi ''www.uprava.gov.rs'' danas je puštena nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović rekao je ranije danas za T a n j u g  da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.

Da bi im obrazac bio validan, objasnio je Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu.

Takođe, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u Srbiji predstoji.

Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

"Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu interesovanje za vakcinacijom", rekao je Jovanović.

Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomognu starijima da izvrše prijavu.

Izvor: RTV, T a n j u g

vakcinacijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva