:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2021   13:24

0

270

Do kraja godine stiže novo oružje za Vojsku Srbije (video)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Šapcu da će država još mnogo ulagati u nabavku novog naoružanja za Vojsku Srbije, koja će već do kraja godine dobiti novo oružje.

"Biće mnogo ulaganja. Ne smemo da vam pričamo šta sve od novog oružja dolazi do Nove godine. (Komandant Kopnene vojske general Milosav) Simović je mnogo radostan, a kada je Simović radostan onda razumete i odakle to oružje dolazi", rekao je Vučić ne želeći da kaže nešto više o tome.

Predsednik je, nakon prikaza obuke Rečne flote na Savi, u vojnom kompleksu "Mačvanski partizanski odred" kod Šapca, prisustvovao taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske.

"Mogli smo da vidimo koliko smo napredovali, ali i da vidimo nedostatke. Kada je reč o sredstvima za borbena dejstva, tu napredujemo brže jer smo se tome posvetili, ali na ostalom ćemo morati da radimo još brže i više, od inženjerije do sistema veza", kazao je Vučić.

Naveo je da treba ojačati i Rečnu flotilu nabavkom brzih i okretnih čamaca, koji su dobro naoružani i imaju snažu vatrenu moć.

Vučić je podsetio da će pripadnici vojske, zajedno sa zdravstvenim radnicima i zaposlenim u socijalnim službama, imati od naredne godine najveće povehcanje plata - osam odsto.

Povećanje plata ide već iz godine u godinu i sada je mnogo bolja situacija nego ranije, kazao je predsednik.

Vojska Srbije, u znak sećanje na početak Kolubarske bitke, obeležava 16. novembar kao Dan vida Kopnene vojske i Dan roda pešadija i predsednik je svim pripadnicima Kopnene vojske čestitao praznik.

Na taktičko-tehničkom zboru angažovano je više od 120 pripadnika Kopnene vojske i prikazano više od 60 najmodernijih sredstava naoružanja i vojne opreme, među kojima su modernizovabi tenkovi M-84 i M-72, samohodna top- haubica 155 mm "nora B-52 M15", top haubica 152 mm M-84 "nora A", oklopno borbeno vozilo "lazar 3", samohodna haubica 122 mm "Gvozdika", lanser raketa 128 mm M 77 "oganj"...

Predsednik je razgledao oružje i vojnu opremu, razgovarao sa vojnicima, pitao ih kakva su nova vojna oruđa i oružaj, šta država može još da uradim za njih i šta im je od opreme još potrebno.

Vučić je, na primer, obećao da će svi ronioci svi dobiti novu uniformu i čizme, kao i noviju opremu.

"To nisu velike pare, pošto se tu ne radi o velikom broju ljudi", dodao je Vučić.

Takođe, Vučić je rekao da treba više da se ulaže u tenkovske jedinice, ali ne samo u nabavku tenkova već i ljude, kako bi imali više tenkovskih posada.

Srećan sam kada vidim da su vojnici, oficiri i podoficiri i sa koliko zadovoljni i sa koliko su vere i ljubavi posvećeni svom poslu.

Vučić objavio snimak posvećen Vojsci Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na svom Instagram nalogu video snimak na kojem je prikazana moć Vojske Srbije.

"Živela slobodna i nezavisna Srbija", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije prisustvovao je danas u Šapcu obuci jedinica Rečne flotile i obišao taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske u vojnom kompleksu "Mačvanski partizanski odred".

Izvor: Танјуг

VučićVojska Srbijenaoružanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva