:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2015   12:05

0

119

Do kraja godine konkursom do direktora JP

Mihajlović je novinarima, nakon sastanka sa predstavnicima udruženja za zaštitu i podršku ženama žrvama nasilja, rekla da nije lako izabrati nekog ko će voditi javno preduzeće.

"Verujem da će se priča o v.d. direktorima u narednom periodu rešavati i da ćemo imati konkurse za sve. Verujem da ćemo za godinu dana moći da pričamo o Srbiji u kojoj su svi direktori izabrani na konkursu", rekla je Mihajlović.

Upravo ova vlada, podsetila je, počela je da organizuje konkurse i sada imamo direktore vrlo važnih državnih preduzeća izabranih na konkursu - direktor EPS-a, Železnica..., kao i da su raspisani novi konkursi.

Nema više povratka na staro i neće više biti stalnih v.d. direktora.

"To je proces. Trebalo je da prođu godine i godine da se uopšte napravi Zakon o javnim preduzećima i to sa obavezom da postoji konkurs i sa jednim profesionalnim nadzornim odborom", navela je Mihajlović dodajući da je takav zakon prvi put donet u prethodnoj vladi koju je formirala SNS.

Potpredsednica vlade je rekla da ljudi za takva radna mesta ima, ali da su se oni, kako je kazala, malo sklonili, te da teško preuzimaju odgovornost.

Smatra da su svi spremni da pričaju o tome da bi vodili firmu, ali da kada dođe konkurs retko ko hoće da preuzme odgovornost i počne da radi u kompanijama kakva je, na primer, Železnica, EPS ili bilo kom drugom preduzeću u kome je teško i koje je opterećeno problemima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva