:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 30, 2019   22:44

0

276

Dobijamo Institut za obuku roditelja dece s posebnim potreba

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa osnivačem i direktorom "Doman Internacionalnog Instituta" Glenom Domanom o uspostavljanju regionalnog Instituta za obuku roditelja dece sa posebnim potrebama u razvoju.

Đorđević je objasnio da bi uspostavljanje tog instituta omogućilo roditeljima da nauče kako da se na adekvatan način brinu o deci koja boluju od autizma, cerebralne paralize, epilepsije, povrede mozga, trisomije 21, kao i drugih genetičkih abnormalnosti i različitih razvojnih invaliditeta i neuroloških stanja.

„U Srbiji imamo 50 porodica koje su već uključene u program Doman metode: holističko-integrativni pristup. Veoma je važno da gotovo svi roditelji čija deca iziskuju određenu vrstu pomoći budu obučeni da im je pruže samostalno i adekvatno. Ministarstvo će uložiti maksimalne napore u skladu sa mogućnostima, kako bi ovaj Institut bio uspostavljen u Srbiji, a sa ciljem da deca dobiju pomoć i bolje uslove za život“, rekao je Đorđević.

Upravo na temu pružanja podrške i neophodnih instrukcija o razvoju dece iz programa „Doman Internacionalnog Instituta“, danas je održano predavanje na Mašinskom fakultetu, koje roditelji mogu da sprovode kod kuće, a kojem je prisustvovala pomoćnik ministra Suzana Mišić, zadužena za brigu o porodici i socijalnoj zaštiti, kao i 250 porodica koje se bore sa navedenim zdravstvenim problemima.

Izvor: Танјуг

Zoran ĐorđevićGlen DomanDoman metoda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva