:

:

TV Most

clock

Jul 01, 2015   12:05

0

129

Dobri odnosi Srbije i Madjarske

Vučić je na konferenciji za novinare sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a nakon zajedničke sednice vlada, rekao da se Srbija suočava sa velikim problemom zbog povećanog broja migranata i da za našu zemlju nije prijatna najava da će Mađarska da podigne zid na granici.

Dodao je da je s Orbanom otvoreno razgovarao o migrantskoj krizi, te da je jasno da Mađarska ne podiže zid zbog Srbije već da bi zaštitila svoje interese i državnu teritoriju, kao i da dve zemlje imaju prijateljski odnos.

"Naći ćemo rešenje u zajedničkoj akciji", rekao je Vučić, dodajući da će dve zemlje zajednički delovati i na granici prema Makedoniji i da veruje da će uspeti da zaštite osnovne vrednosti.

Vučić je rekao da će Srbija u narednom periodu postupati u skladu sa evropskim zakonodavstvom i nastaviti saradnju sa Mađarskom, Austrijom i Nemačkom i dodao da Srbija i Mađarska ne žele da pokvare dobre odnose i istakao da je u njih mnogo uloženo.

"U dobrim vremenima je lako imati dobre odnose, a u teškim vremenima je dobro imati prijatelje u komšiluku", rekao je Vucicć i zahvalio Orbanu na korektnim odnosima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva