:

:

TV Most

clock

Februar 29, 2020   12:43

0

131

Dobrotvorno veče Zvezdaša iz Brčkog za obnovu manastira u Prizrenu

Na dobrotvornoj večeri koju je organizovalo Udruženje navijača „Crvene zvezde“ iz Brčkog prikupljena je pomoć od 3.000 evra, a novac će biti upotrebljen za obnovu manastira Svetih Arhangela kod Prizrena.

Delegaciju Crvene Zvezde činili su predsednik kluba – Svetozar Mijailović, potpredsednik Jovan Aćimović i član upravnog odbora - Miljko Ristić, a doček im je u Domu kulture u Brčkom priredio protojerej-stavrofor Predrag Ćirković – namesnik Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom.

Na manifestaciji, koja je trajala nešto manje od dva časa, gosti su mogli da prisustvuju bogatom kulturnom programu, a prisutnima se obratio prvi čovek Crvene Zvezde Svetozar Mijailović.

“Crvena zvezda je klub koji prihvata svakog i poštuje svačiju veru, ali isto tako očekujemo da se poštuje i naša vera. Nadam se da će primer naših navijača iz Brčkog slediti i druga udruženja i pomoći očuvanju svetinja na Кosovu i Metohiji – istakao je Mijailović.

Sekretar brčanskog Udruženja navijača „Crvene zvezde“ koje je organizovalo dobrotvorno veče Pero Rikanović istakao je da su se odlučili da pomognu ovom manastiru, jer je iguman arhimandrit Mihajlo Tošić poreklom iz Brčkog.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva