:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2019   13:13

0

421

Dodeljene nagrade povodom završenog literarnog konkursa “O tebi želim da pišem”

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je dodelila nagrade najboljim učesnicima literarnog konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu “O tebi želim da pišem”.

Skromne nagrade podeljene su učenicima srednjih i osnovnih škola u  prostorijama Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” u Kosovskoj Mitrovici.

“Neka ovo bude vaše najjače oružje u ovim teškim vremenima a mi smo tu da vam pomognemo. Hvala svima vama i nastavite da pišete o ljubavi” kazao je direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković.

Prvo mesto u kategoriji od prvog do četvrtog razreda osvojila je Tarija Hodža, učenica četvrtog razreda OŠ “Sveti Sava” dok je drugo mesto osvojila Teodora Zarković, takođe učenica OŠ “Sveti Sava” a na trećem mestu je Petar Radoičić, učenik prvog razreda OŠ “Branko Radičević”.

U kategoriji  od petog do osmog razreda, prvo mesto je zauzela Iva Kostić, učenica osmog razreda OŠ “Branko Radičević”, na drugom je Jovana Jovanović, učenica OŠ “Sveti Sava” a na trećem mestu se našla Mina Gurešić, učenica sedmog razreda OŠ “Branko Radičević”.

Luka Đelić, učenik četvrtog razreda Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” osvojio je prvo mesto u srednjoškolskoj kategoriji dok je drugo mesto zauzela Edina Jakupi, učenica drugog razreda Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici. Treće mesto otišlo je Marini Ćivotijević, učenici Medicinske škole.

   Direktor Gradske biblioteke Milan Mihajlović je ovom prilikom istakao da je Gradska biblioteka uvek tu za one koji iskreno žele da se usavršavaju i napreduju u poeziji.

“Meni je drago da Gradska biblioteka može da pruži ovako nešto onima koji to iskreno žele. Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je ta koja brine o omladini i mladom naraštaju. Kako da ne otvorimo naša vrata kada smo na istom zadatku i oplemenimo ovaj prostor kulturnim aktivnostima. Neka ljubav bude smisao vaše poezije, sadašnjeg i budućeg života. Neka vas ljubav oplemenjuje, jer ćemo samo tako gledati vedrije na ono što dolazi sutra. Mi smo tu da pomognemo da knjiga ugleda svetlost dana koja je i svetlost naše zajedničke radosti” rekao je Mihajlović.

Organizator konkursa je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Darodavac knjiga u vidu nagrade je Gradska biblioteka “Vuk Karadžić”.

Izvor: Raio Kosovska Mitrovica

kulturanagradeKM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva