:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Januar 20, 2021   18:01

0

107

Dodeljeni paketići deci u Pasjanu

Akciju podele novogodišnjih paketića deci sa Kosova i Metohije ove godine sprovodi organizacija „Svi za Kosmet“ iz Beograda u saradnji sa donatorima širom sveta i sa organizacijom „Mladi za Kosmet“ iz Podgorice.

 

"Ove godine je skupljeno blizu 14 hiljada paketića s tim što će oko 12.500 paketića biti podeljeno deci na Kosovu i Metohiji u osnovnim školama, vrtićima i predškolskim ustanovama. Planiramo da posetimo sve osnovne škole na teritoriji Kosova i Metohije od Leška do Goraždevca, Kamenice i Štrpca", kaže za RTV Puls Bratislav Bogdanović.

Akcija prikupljanja sredstava sprovedena je u 54 države i oko 170 gradova sveta. Od Australije, Amerike preko centralne Evrope. Koliko ovaj mali znak pažnje znači deci rekao je direktor osnovne škole “Miladin Popović” u Pasjanu Goran Simić..

"Ova akcija je od izuzetnog značaja za mališane osnovne škole Miladin Popović u Pasjanu, ja bih se u ime osnovne škole zahvalio oganizaciji „Svi za Kosmet“ iz Begrada koji godinama unazad pomažu ovoj školi i čitavom narodu na Kosovu i Metohiji. Danas su usrećili  decu tako što su poklonili paketiće, 140 paketića za svu decu u osnovnoj školi Miladin Popović",  rekao je direktor Simić.

Osmesi i zadovoljstvo zbog dobijenih poklona su bili vidljivi na licima dece.

"Zadovoljna sam paketićem, dobila sam Miki Mausa. Dobila sam i slatkiše, mnogo ih volim", kaže učenica drugog razreda Nevena.

"Dobio sam igračku i slatkiše. Od igračaka sam dobio medveda i pandu. Zadovoljan sam zbog paketića", kaže Đorđe.

"Ja sam dobio slatkiše, zvonca i jednu knjižicu malu. Srećan sam zbog paketića. Volim slatkiše, sve ih volim", rekao je Petar.

Osim paketića koji će biti podeljeni na Kosovu i Metohiji još 1.500 paketića će biti podeljeno deci za Svetog Savu u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva