:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 12, 2022   20:44

0

114

Dodik: 9. januar ostaje Dan Republike

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da 9. januar ostaje Dan Republike Srpske bez obzira na to kako se bilo ko odnosi prema tome.

Dodik je to rekao komentarišući pozive Stejt departmenta da se istraži obeležavanje Dana Republike, rekavši da mu nije jasno na koji način to planiraju da urade, prenosi RTRS.

"Šta mogu da istraže, šta da urade? Da zatvore čitav jedan narod zato što obeležava Dan Republike 9. januara? 9. januar ostaje Dan Republike, šta god oni mislili o tome - poručio je Dodik.

Sjedinjene Američke Države su prethodno pozvale vlasti Bosne i Hercegovine da istraže izveštaje u kojima se navodi da su u svečanostima koje su proteklog vikenda održane u Republici Srpskoj veličani ratni zločinci i da su na udaru bili povratnici u gradovima iz kojih je tokom rata proterano nesrpsko stanovništvo, prenosi agencija Rojters.

"Pozivamo nadležne vlasti da bez odlaganja istraže ove incidente i da pozovu odgovorne osobe na odgovornost", naveo je portparol Stejt departmenta u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikDan Republike SrpskeSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva