:

:

TV Most

clock

April 08, 2023   18:44

0

129

Dodik: Ambasada SAD u BiH urušava ugled svoje države

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da "presude međunarodnih sudova za događaje u Srebrenici na koje se poziva američka ambasada ne mogu se uzeti kao konačna istina", jer, kako je naveo, predugačak je spisak zločina počinjenih u svetu koje nije procesuirao nijedan sud, uključujući zločine koje su počinili "istomišljenici Majkla Marfija van granica SAD".

Dodik za Srnu rekao da SAD ne priznaju jurisdikciju međunarodnog suda za svoje državljane, ali ti isti sudovi su im relevantni za druge države.

Na pitanje da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su naveli da je, kako kažu, "Dodik, kao i uvek, greši kada tvrdi da se nije dogodio genocid u i oko Srebrenice u julu 1995. godine", predsednik Republike Srpske je naglasio da mu odavno već ništa ne znači šta će reći neko iz američke ambasade i da ovo odgovara samo i isključivo zbog građana Republike Srpske.

"Kada jedno diplomatsko predstavništvo sebi dozvoli rečnik i konstrukcije trećepozivača iz večne opozicije u BiH onda svi treba da stavimo prst na čelo. Svakim saopštenjem ambasada SAD urušava ugled svoje države i osnažuje uverenje građana Srpske da ambasador Marfi nije dobronameran prema Srbima i Republici Srpskoj", poručio je Dodik.

Izvor: T a n j u g

DodikSADBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva