:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 10, 2021   20:26

0

118

Dodik: BiH ne funkcioniše, treba razmišljati o mirnom razlazu

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je specijalnom predstavniku Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmeru rekao da BiH ne funkcioniše i da bi trebalo razmišljati o mirnom razlazu.

Takođe, kako je naveo, preneo je Palmeru da se RS protivi dolasku Visokog predstavnika, te da takav stav Srpske i njenih institucija mora da se poštuje.

"Rekao sam mu i da BiH ne funkcioniše i da treba da razmišlja o tome da se mirno raziđe. Rekao sam mu da bi to mogla biti ozbiljna alternativa o kojoj treba razmišljati", naveo je Dodik u Skupštini gde se razgovaralo o radu Visokog predstavnika.

Dodik je, naime, pojasnio da se na posebnoj sednici skupštine brani pravo Republike Srpske da se visoki predstavnik bira u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma koji definiše način njegovog izbora tako da se s time slože i da to traže zemlje potpisnice aneksa, među kojima je i Srpska.

On je zahvalio svim učesnicima u skupštinskoj raspravi i dodao da treba podržati predložene zaključke u vezi s ovom tačkom dnevnog reda.

Dodik je rekao da je opozicija Srpske na današnjoj posebnoj sednici u parlamentu iznela brojne laži pa je napustila sednicu, iako se radi o važnim pitanjima.

Takvi postupci najbolje govori o opoziciji, zaključio je.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikRepublika SrpskaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva