:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2020   11:07

0

32

Dodik: Džaferović privatno razgovarao sa Kurtijem

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nema informaciju da je bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo, u pitanju je njihov privatni razgovor.

"Nedopustivo je da se kapacitet Predsedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju samoproglašene zemlje i zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno, a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsedništva, njegov je privatni stav, a ne stav Predsedništva BiH", istakao je Dodik za Srnu.

On je podsetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

"I ova situacija svedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svetu član Predsedništva mora da demantuje drugog člana, i gđe se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju", rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH, sinoć je saopšteno je da su Džaferović i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dve zemlje.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikPredsedništvo BiHŠefik DžaferovićAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva