:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2019   15:42

0

81

Dodik i Komšić nastavili raspravu u medijima, epilog na sudu

Sa Komšićem sam završio personalno i politički, kazao je za N1 predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, nakon što je Željko Komšić, takođe član Predsedništva, podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog izjava na obeležavanju godišnjice Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BiH.

Dodik je rekao da je do sada imao dosta prijava i pretnji, Komšićev potez ocenio je kao političku igru, a njega kao politički marginalnu ličnost.

"Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo deo jednog istog tela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsedništva'', rekao je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH je dodao i da neće tužiti Komšića, ocenjujući da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a ne pitanjima poput rominga.

'Ne znam ni da smo nešto započeli'

Hrvatski član Predsedništva Željko Komšić rekao je povodom Dodikove izjave da "da ne zna ni da je nešto započeo sa njim".

Komšić je, takođe za N1, rekao i da "Dodik ima pravo da se ljuti'' i da nastoji da se "nepristojno i nasilno nametne" kao arbitar stvari koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine.

"To je nedopustivo. Ne može član Predsedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nisam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja'', rekao je Komšić.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva