:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2022   8:57

0

89

Dodik: Idemo u pobedu za očuvanje i razvoj Srpske

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ta stranka na narednim opštim izborima ide u novu pobedu za očuvanje, sigurnost i razvoj RS.

Dodik je na stranačkoj konvenciji u petak, prvog dana predizborne kampanje za opšte izbore u BiH rekao da Srpska želi dobru saradnju sa Srbijom, ali i Rusijom, Kinom, Mađarskom i drugim zemljama i da ne veruje u antiustavnu BiH, odnosno BiH u kojoj se na štetu Srba ne poštuje Dejton.

On je istakao da je cilj jasan i da SNSD ne odustaje od onoga što je godinama rađeno na razvoju Srpske, prenosi Srna.

"Srpska je opstala i ostala uprkos željama raznih faktora da je unište. I kada nas napadaju znamo ko smo i kuda idemo", poručio je Dodik.

On je naglasio da Srpska želi da uvek bude jaka i pitana, jer ne želi BiH bez entiteta i konstitutivnih naroda, što u poslednje vreme, kako je naveo, traže strani faktori poput Nemačke, čiju je politiku nazvao antisrpskom.

"Neću to dozvoliti i niko nas neće zaobići kao političku strukturu. Želimo razvoj i miran život sa svima, ali smo odlučni da branimo Srpsku i srpski narod. Mi smo za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a ne za dominaciju Bošnjaka u BiH", naveo je Dodik.

Potpredsednica SNSD Željka Cvijanović, koja je kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH na opštim izborima, istakla je da očekuje sigurnu pobedu njene stranke jer, kako je navela, ozbiljna vremena zaslužuju ozbiljne politike i političare koji će adekvatno odgovoriti na sve izazove kada je reč o Srpskoj, a za to SNSD ima kapacitete.

Ona je navela da će ako bude izabrana za srpskog člana Predsedništva BiH predano raditi u korist Srpske, štititi je, raditi i graditi, stvarajući bolje uslove za život.

Konvencija SNSD održana je na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a prisustvovali su stranačko rukovodstvo i svi kandidati za naredne opšte izbore u BiH koji su predstavljeni javnosti.

Predizborni slogan SNSD je "Jer volimo Srpsku".

Izvor: T a n j u g

DodikRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva