:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2021   13:41

0

128

Dodik: Istorijski dan za Republiku Srpsku i Srbiju

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nazvao je današnji dan istorijskim i naglasio da mu je drago što pripada političarima koji su kreirali Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dodik je u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gde je u toku razmatranje Predloga zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma po hitnom postupku, rekao da je ponosan što RS i Srbija istog dana usvajaju ovaj zakon.

"Ovo je istorijski dan", poručio je Dodik, a prenosi RTRS.

Inicijativa o usvajanju navedenog zakona potekla je od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predlog predviđa širenje kruga subjekata koji su u obavezi da koriste ćiriličko pismo, kao i stimulativne mere koje su usmerene na privatni sektor, odnosno olakšice za one koji se odluče da u svom radu i poslovanju koriste ćiriličko pismo.

Srbija i Republika Srpska obeležavanju danas 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu će biti održane brojne manifestacije, dok će centralna svečanost biti održana na Savskom trgu pored spomenika Stefanu Nemanji.

Izvor: Танјуг

DodikDan srpskog jedinstvaslobode i nacionalne zastaveRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva