:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 04, 2022   17:35

0

81

Dodik: Izbori će biti u veoma složenim okolnostima

Lider SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da s spravom može sumnjati da je Centralna izborna komisija, koja je danas raspisala izbore u BiH, podređena određenim političkim interesima muslimana u Sarajevu i delom međunarodne zajednice koja to podržava.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka koalicionih partnera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, rekao da "ta CIK očigledno pokušava da bude na jednoj strani, a da se vi učesnici političkog procesa prema tome ravnaju onako kako oni očekuju da se to desi".

Naglasio je da nema ozbiljne zemlje na svetu gde učesnici političkog života, pogotovo izbora, ne usaglašavaju standarde vezano za izbore.

Podsetio je da nije bilo javnog konkursa, niti je bilo provedene komisije Predstavničkog doma koja je to trebala da uradi i nije bilo zakonom propisane procedure.

"Sud BiH će biti pokriće za te nezakonite očigledne odluke, kao što je to kod Centralne izborne komisije", rekao je Dodik.

Izbori će se provesti u veoma složenim okolnostima, kaže Dodik, to su međunarodne okolnosti ali i okolnosti u Bosni i Hercegovini.

Podsetio je i na nedavnu izjavu Bakira Izetegovića da ovi izbori treba da pokažu da jedna trećina Srba i Hrvata ne može da određuje šta treba da radi "60 odsto `bosanskih patriota`" i istakao da je to direktan udar na Dejtonski sporazum, a da na to nema nikakve reakcije, prenela je RTRS..

Opšti izbori u BiH biće održani u nedelju, 2. oktobra, odlučila je danas Centralna izborna komisija BiH.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Dodikizbori u BiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva