:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Septembar 09, 2020   15:22

0

194

Dodik: Konačno će BiH reći da li priznaje Kosovo

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi mogao da zahvali hrvatskom kolegi Željku Komšiću, jer je, kaže, uradio dobru stvar zahtevajući sazivanje sednice tog tela na kojoj bi se razmatralo priznanje samoproglašenog Kosova.

To će, dodao je, biti prilika da BiH konačno odluči da li priznaje ili ne priznaje jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Ukoliko, istakao je, na toj sednici bude preglasan tražiće zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, a onda će se o tome odlučivati u parlamentu Srpske.

"Ne vidim problem da na dnevnom redu bude odluka o priznanju Kosova. Glasaću protiv. Prvi put, drugi put ću zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i ta će odluka biti prosleđena parlamentu Srpske. To je dobro da se donese odluka. BiH nema donesenu tu odluku, ni o priznanju ni o ne priznanju. Ovo je dobra prilika da se dođe do jedne odluke", kazao je Dodik.

Posle toga će, kaže, svi iz BiH biti u obavezi da kažu: "Mi ne priznajemo takozvano Kosovo".

"Mogu da zahvalim Komšiću za inicijativu. Bilo bi neprimerno da ja tu inicijativu pokrećem, pa da glasam protiv", poručio je Dodik, prenela je RTRS.

Izvor: T a n j u g

BiHpriznanje KosovaMilorad DodikŽeljko Komšić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva