:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2021   19:39

0

66

Dodik: Mi branimo Ustav, ne urušavamo ustavni poredak

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je komentarišući predmet koji se vodi u Tužilaštvu BiH protiv nekoliko osoba iz Republike Srpske zbog sumnje za činjenje krivičnog dela "napad na ustavni poredak" izjavio da se u zemlji koja je "nakrivo nasađena" i koja se zove BiH, svašta može desiti i sve se može tumačiti drugačije.

"Mi branimo Ustav i ne znam kako se to može tumačiti kao napad na ustavni poredak", rekao je on, prenosi RTRS.

Dodik je upitao kako je moguće da oni koji se zalažu za Ustav budu tuženi za urušavanje ustavnog poretka.

"Oni neka rade svoje, nije to važno. Mi ostajemo dosledi svom planu i u tome nas ne mogu zaustaviti ni prigovori sa strane, a kamoli priča o muslimanskim sudijama koje bi da vrate sistem "kadija te tuži kadija ti sudi", rekao je Dodik.

Na osnovu odluke Tužilaštva Bosne i Hercegovini o sprovođenju istrage protiv više osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo napada na ustavni poredak BiH, pozivi su upućeni predsednicima političkih stranaka u NSRS.

Poziv da se odazove pravosudnim organima BiH u svojstvu svedoka dobio je i predsednik DNS Nenad Nesić, piše portal sarajevskog Avaza i dodaje da je on danas potvrdio da će se odazvati pozivu.

"Kao odgovoran čovek uvek sam dostupan pravosudnim organima", rekao je Nešić.

U pozivu Tužilaštva navodi se da se pred Tužilaštvom vodi predmet protiv nekoliko osoba zbog sumnje da su počinili krivično delo "napad na ustavni poredak".

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da se predmet ne odnosi samo na nedavno usvojene zaključke u NSRS-a, već generalno na sve odluke, koje mesecima preduzima rukovodstvo i Skupština Republike Srpske.

Izvor: Танјуг

DodikRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva