:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 20, 2021   18:37

0

57

Dodik: Naše političke akcije ne ugrožavaju bezbednost

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da političke akcije Republike Srpske ne ugrožavaju bezbednost na bilo koji način, jer su one motivisane isključivo primenom Ustava BiH.

Sukoba nema i neće ih biti, poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da su te akcije legitimne, kao i da nema ništa sporno u usvajanju Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.

Podsetio je da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

On je rekao da će do polovine iduće sedmice Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti.

"Legitimna je akcija Republike Srpske da vrati svoje nadležnosti. Do 28. imaćemo pripremljenu dokumentaciju i zakazati sednicu Narodne skupštine Republike Srpske", istakao je Dodik.

On je naveo da je Visoki sudski i tužilački savet BiH danas, bez ijednog srpskog glasa, smenio glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić.

"Smenili su glavnog tužioca sa šest glasova Bošnjaka i sve je urađeno po naredbi SDA. Oni "drže" i Obaveštajno sigurnosnu agenciju, a sledeći cilj je Centralna izborna komisija i to im je pakleni plan da BiH ustroje po svojim željama. Svako kome je stalo do dejtonske BiH mora ovo da primeti", rekao je Dodik i dodao da predstavnici Bošnjaka nisu spremni na dogovor.

Izvor: Танјуг

DodikRepublika SrpskaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva