:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 27, 2021   20:47

0

148

Dodik: Ne prihvatamo nametnuta rešenja, potreban dogovor

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas, nakon sastanka članova Predsedništva sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, da Republika Srpska ne prihvata nametnuta rešenja i da se zalaže za rešavanje pitanja unutrašnjim dijalogom.

"Ne verujemo da stranci mogu da uvedu red u zemlji, verujemo samo u unutrašnji dogovor", rekao je Dodik i dodao da za "BiH nije dobro da se pojavljuje lažni visoki predstavnik", prenosi RTRS.

Dodik je istakao da RS ne može da prihvati da neizabrani stranac donosi zakone i da veruje samo u dijalog i dogovor, ističući da svako rešenje, uključujući i disoluciju, mora biti mirno.

Dodao je da više veruje saradnji sa Erdoganom nego, kako je rekao, "nekim propalim nastojanjima da se nametnu rešenja".

"Verujem, da je Turska bila više uključena u priču o visokom predstavniku, da se ovakva lakrdija sa imenovanjem ne bi desila", rekao je Dodik.

Dodao je da je uveren da Erdogan razume situaciju, jer se, kako je rekao, pokazao kao čovek koji sluša sve strane u BiH.

Dodik je rekao da je uvek velika stvar kada veliki državnik i političar poput Erdogan boravi u BiH.

"Meni je drago što što već duže vreme razgovaramo o važnim pitanjima i osećam blagonaklonost koju nam ukazuje u vidu pomoći, za ekonomski razvoj, za razvoj infrastrukture, o čemu u kontinuitetu razgovaramo", naglasio je Dodik.

On je izrazio nadu da će vrlo brzo doći do razgovora o detaljima u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo-Beograd i istakao da razgovori o detaljima moraju otpočeti.

"To jeste veliki, istorijski, infrastrukturni projekat i rezultat volje i želje predsednika Erdogana da podrži razvoj i povezivanje na Balkanu", rekao je Dodik.

Izvor: Танјуг

DodikErdoganSarajevo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva