:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Januar 27, 2021   11:37

0

177

Dodik: Neko pokušava da zavadi Srbiju i Srpsku

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik negirao je da učestvuje u bilo kakvom rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da je očigledno da neko pokušava da zavadi rukovodstvo Republike Srpske i Srbije.

Dodik, koji će danas u Beogradu prisustvovati otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, kaže da nema nikakvih promena u odnosima Srbije i Srpske i ličnim odnosima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, za koga je rekao da ima njegovu veliku podršku.

"To je moj stav. Uvek sam ga pokazivao i uvek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvali za sve što je (Vučić) učinio za Republiku Srpsku. I sada se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši", poručio je Dodik.

Istakao je, kako je naveo, ogromnu Vučićevu zaslugu za današnju Srbiju, koja je ekonomski i politički stabilna, jak regionalni faktor.

Dodik je u izjavi za Večernje novosti negirao da se sastao sa crnogorskim biznismenom Miodragom Davidovićem u restoranu "Integra" u Banjaluci, koji je, prema tvrdnjama nekih medija, tamo doputovao sa specijalnim zadatkom da u Srpskoj "raspiri" opoziciona osećanja prema aktuelnoj vlasti u Beogradu.

Dodik tvrdi da se Crna Gora i predsednik Milo Đukanović kroz obaveštajni rad "mešaju" u Republiku Srpsku, pogotovo u Hercegovini gde prave punktove i dan-danas pokušavaju da razbiju stabilnost Hercegovine i njeno jedinstvo sa Srpskom.

Srpska je, ističe, spremna da sarađuje, ali ne i da žrtvuje svoju autonomnost podređujući ih zahtevima iz Crne Gore.

Negirao je i da se sastajao sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem sa kojim, kaže, ne deli političke stavove.

Oni koji žele da se bave politikom ne mogu istovremeno da se bave i najodgovornijim poslom u Crkvi, naveo je Dodik.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva