:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2021   15:06

0

160

Dodik: Nema prepreka za izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke

Cena gasa ostaje ista za Republiku Srpsku, poručio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da ne postoji nijedno pitanje koje može da zaustavi izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke.

Dodik je to rekao posle sastanka sa generalnim direktorom Gasproma Aleksejem Milerom u Sankt Peterburgu.

"Ono što je veoma važno je da je moj jučerašnji razgovor sa predsednikom Putinom ovde potvrđen. Mi ćemo imati istu cenu gasa u periodu kao što je dobila i Srbija, do 31. maja. Nakon toga ćemo razgovarati. Naši potrošači mogu računati na istu cenu, bez obzira što je ona mnogo veća na svetskom tržištu", rekao je Dodik, prenela je banjalučka Alternativna TV.

Istakao je da je sastanak sa Milerom prošao odlično.

"Nastavak je ovo naših dobrih razgovora od ranije. Mi smo dok je još bio na dnevnom redu ''?užni tok'' razgovarali o interkonekciji sa Srpskom, jednim autonomnim sistemom snabevanja Republike Srpske gasom, kako bi razvili tržište i kako bi dobili što veću energetsku sigurnost, efikasnost i bezbednost kao što to rade svi u svetu", kazao je Dodik.

Naglasio je da je Miler potvrdio svoja opredeljenja i tome će se zajedno raditi na projektima izgradnje gasovoda i izgradnje gasnih elektrana.

"Bio je odličan i visoko prijateljski poslovni sastanak u kojem se Srpska opaža kao važna i kao prostor u kojem imaju interesa ovako veliki giganti kao što je Gasprom da bude prisutan, da širi svoju mrežu ponude i kapacitete", rekao je i izrazio zadovoljstvom sastankom.

Sav napor puta se, kazao je, isplatio jer imamo dobru podršku ovde i osećanje da ćemo zaista brzo raditi na realizaciju ovog projekta.

"Ono što mi treba da uradimo jeste da napravimo operativni plan i krećemo ka tome. Razgovaralo se o svim elementima i dati su odgovori na sva pitanja i nema tog pitanja koje bi moglo da zaustavi ovaj projekat, to je dovoljno za danas", kazao je Dodik i dodao:

"Radićemo da prepoznamo obaveze i da nema zastoja sa naše strane. Skupiću sve nadležne da sagledamo ukupnu situaciju, daćemo hitne rokove što se tiče planske dokumentacije i informisati naše partnere", naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Izvor: Танјуг

DodikgasovodBanjaluka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva