:

:

TV Most

clock

Maj 05, 2022   17:25

0

117

Dodik o izveštaju Šmita SB UN: Lažni izveštaj lažnog visokog predstavnika dokaz lažne BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nastojanje Republike Srpske da nastavi da obavlja određene ustavne nadležnosti ne ugrožava stabilnost u BiH već joj doprinosi, uz ocenu da je izveštaj Kristijana Šmita Savetu bezbednosti lažan i kao takav dokaz lažne Bosne i Hercegovine.

Dodik ističe da je "u ovoj BiH sve propalo, a što se vidi i u nastojanju da se Savetu bezbednosti UN dostavi lažni izveštaj, lažnog visokog predstavnika", prenosi RTRS.

"Apsurd i laž, sve jedno do drugog. Ovaj lažni izveštaj je stvarno napisan u muslimanskim kancelarijama u Sarajevu i predstavlja njihove stavove, a Kristijan Šmit je njihov stvarni portparol", naveo je Dodik.

On ukazuje da ne treba mnogo dokaza za to, budući da se "u tom lažnom izveštaju samo stvarno napadaju Srbi i Hrvati, a nema ni reči o punim džamijama mladih kao sigurnosti za BiH, ili da probosanci ne mogu trpeti manjinu, Srbe i Hrvate, da odlučuju".

Dodik ističe da je Republika Srpska jasna i veoma precizna u svojim stavovima i na takav način je dostavila svoj izveštaj Savetu bezbednosti.

Kristijan Šmit, visoki predstavnik kojeg Republika Srpska ne priznaje, u svom izveštaju Savetu bezbednosti UN, između ostalog je naveo da "vlasti Republike Srpske rade na potkopavanju BiH, njenih nadležnosti i institucija".

Savet bezbednosti UN razmatraće na sednici 11. maja izveštaj o situaciji u BiH.

Izvor: T a n j u g

DodikŠmitizveštaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva