:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2022   11:56

0

92

Dodik o Tuzlanskoj koloni: U BiH nema pravde za srpski narod

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je povodom obeležavanja "Tuzlanske kolone" da u BiH nema pravde za srpski narod, jer za ovaj zločin niko nije odgovarao.

"Danas kad se sećamo zločina nad pripadnicima JNA u Tuzlanskoj koloni moje misli su sa porodicama ubijenih vojnika. Uporno odbijanje pravosudnih institucija da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin još je jedan u nizu dokaza da u ovakvoj BiH nema pravde za srpski narod", naveo je Dodik na Tviteru.

Dodao je da nas svi počinjeni, a nekažnjeni zločini nad Srbima "trajno podsećaju na našu borbu za slobodu i ne smemo da ih zaboravimo".

Muslimanske snage su 15. maja 1992. godine mučki napale kolonu JNA u Tuzli koja je, na osnovu prethodno postignutog dogovora, trebalo da napusti tuzlansku kasarnu, podseća RTRS.

U napadu iz zasede ubijena su 54 pripadnika JNA, 78 ranjeno, dok su 44 pripadnika JNA zarobljena, od kojih su petorica kasnije ubijena, a ostali zlostavljani i mučeni.

Napadnuta je 92. motorizovana brigada JNA, koja se u dogovoru sa vlastima Tuzle mirno povlačila iz kasarne "Husinska buna".

Izvor: T a n j u g; Foto: BN

DodikTuzlanska kolonaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva