:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 28, 2020   20:34

0

43

Dodik: Ostajemo dosledni zaključcima Narodne skupštine RS

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka ostaje dosledna zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda BiH i da neće glasati u organima BiH prilikom donošenju odluka.

Istovremeno, Dodik je pozvao sve relevantne aktere u BiH na dijalog, navodeći da, bez obzira na njegov stav da je ovo zemlja koja je propala, podeljena i nema unutrašnji konsenzus ni o čemu, ipak, smatra da treba ponovo pokušati razgovarati i obezbediti konsenzus bar o nečemu.

Naglasio je da, ako PDP i SDS smatraju da treba da glasaju, SNSD to neće činiti.

Istakao je da je SNSD spreman da se do kraja bori za interese Republike Srpske i da garantuje mir i stabilnost u Srpskoj.

"Spremni smo da živimo u BiH, koja bi trebalo da bude naša i normalna, ali ne onako kako to radi Ustavni sud BiH", rekao je Dodik novinarima posle sednice Izvršnog komiteta SNSD u Banjaluci.

Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, istakao je da je Republika Srpska potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da kao takva ima pravo na inicijative.

"BiH nema pravo na pravosuđe, nema pravo na Visoki sudski i tužilački savet, za koji smo dali saglasnost, ali razmatramo mogućnost da je povučemo. Smatramo da je to legitiman politički stav. Isto tako konstatujemo da BiH nema nikakvo pravo, ni ustavno, niti dejtonsko, za postojanje Suda i Tužilaštva BiH", poručio je Dodik, prenela je RTRS.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva