:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2019   16:48

0

78

Dodik: Počinioce napada u Kninu rigorozno kazniti

Položaj Srba u Hrvatskoj je izuzetno težak. To je položaj potpune diskriminacije i stalnog sejanja straha, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH komentarišući sinoćni napad na Srbe u kafiću kod Knina koji su gledali meč plej-ofa za Ligu šampiona izneđu Jang Bojsa i Crvene zvezde, prenosi RTRS.

Milorad Dodik navodi da bi u Evrposkoj uniji, trebale da budu neprikosnovene slobode ljudi.

"Događaj u Kninu je svakako dokaz da je položaj Srba u Hrvatskoj izuzetno težak. Hrvatska je zemlja Evrospke unije. U njoj, u Evrposkoj uniji, bi trebale da budu neprikosnovene slobode ljudi. Onemogućiti ljudima da slobodno gledaju prenos utakmice svakako govori o mržnji tih koji su to počinili, o mržnji koju imaju prema Srbima", navodi Dodik.

Smatra da je ovo trenutak da se okupimo solidarnošću oko tih ljudi i mnogih neznanih koji žive u Hrvatskoj, kao i na prostoru Federacije.

"Srbi su izloženi, možda je prejaka reč torturi, koja se sprovodi i ima elemenata torture. Treba da pokušamo da budemo solidarni prema njima, i da zatražimo od Hrvatske efikasnu intervenciju, te da se oni koji su to učinili vidljivo i transparentno kazne", naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Kaže da pokušava da racionalno da odgovor.

"Moj emotivni odgovor je mogao da bude mnogo oštriji. Jedini što sada možemo učiniti je da putem naših institucija i organizacija u Hrvatskoj, zatražimo da se rigorozno kazne oni koji su to učinili", istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Gosti kafića u Uzdolju kod Knina napadnuti su sinoć dok su gledali utakmicu Crvena zvezda-Jang bojs.

Izvor: RTRS,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva