:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 22, 2018   14:40

0

164

Dodik: Podrška Srbije nikad bolja i konkretnija

Predsednik SNSD i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska zahvalna Srbiji za podršku koja je najkonkretnija i najbolja od kada postoji RS i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to tako.

“Konačno sam razumeo zašto mi iz RS ponekad više volimo Srbiju nego vi ovde – jer, želimo njen uspeh, da bude jaka i moćna. Nama preostaje samo da vas volimo. Vi, ponekad suočeni sa problemima svakodnevnice, možda i zaboravite ponešto, a mi nikad ne zaboravimo Srbiju i uvek smo okrenuti vama”, rekao je Dodik na 10. Kongresu SPS. Kako je dodao, veruje da RS i srpski narod zavređuju i imaju pažnju Srbije.

Srbija je žrtvovala u nekim vremenima svoju stabilnost i bila nam podrška, Srbija je ta koja je bitno uticala da se formira RS, davala podršku sve vreme, rekao je Dodik.

“Mi to nismo i nećemo zaboraviti, zato vam vraćamo ljubavlju koju imamo”, rekao je on.

Naveo je da raspad bivše zemlje nije bio pravedan za srpski narod.

“Mi smo u BiH zato što moramo, a ne zato što želimo, izloženi smo značjanom pritisku međunarodnog faktora, koji je devastirao Dejtonski sporazumu u delu naših prava I u u stalnoj smo borbi da se izborimo za ono što smo stekli tim sporazumom”, ističe Dodik.

Ostajemo posvećeni stabilnosti i miru, ne tražimo više od onoga što nam je garantovano Ustavom i zato nam je podrška Srbije potrebna i zato je i dobijamo, zaključio je on.

Izvor: Танјуг

Milorad DodikRS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva