:

:

TV Most

Foto: printscreen

clock

Septembar 20, 2021   16:12

0

160

Dodik: Podvale u Jarinju dogovorene sa međunarodnim faktorom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da međunarodni faktor ništa nije učinio da se sprovedu odluke Briselskog sporazuma o formiranju zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji. Dodik je istakao da su „podvale u Jarinju dogovorene sa nekim predstavnicima međunarodne zajednice“.

„Potpisan je Briselski sporazum koji se tamo ne poštuje. Govorim to u kontekstu paralele između te situacije i ove ovde u BiH. Oni hoće da naprave Kosovo kao nezavisnu državu, ohrabruju Šiptare da to učine i sada je u fazi upravo ovo što govorim“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, Albancima se govori da uzmu šta im odgovora iz tog sporazuma, a „ko pita Srbe i njihovu zajednicu opština na tom prostoru“.

„Mi smo to sve ovde preživeli, počev od tablica. Pa opet nisu uspeli da integrišu državu BiH“, poručio je Dodik, prenela je Srna.

Veliki broj nezadovoljnih građana blokirao je administrativni prelaz Jarinje na putu Leposavić-Raška iz oba smjera zbog odluke Prištine da ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju vozilima sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.

Prethodno su specijalne jedinice policije samoproglašenog Kosova Rosu raspoređene na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom - Jarinju i Brnjaku.

Priština je donela odluku da vozila sa tablicama iz centralne Srbije moraju da imaju privremene registracije takozvanog Kosova.

Izvor: Sputnik.rs

KiMDodikJarinjeBrnjaktablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva