:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 25, 2021   21:59

0

61

Dodik: Pokušaj da se „non pejperom“ atakuje na Srpsku

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali da iskoriste priču o „non pejperu“ da bi usmerili atak na Republiku Srpsku, ali i istakao da se ne može sakriti činjenica da se u evropskim strukturama sve više priča o eventualnoj promeni granica u regionu.

„’Non pejper‘ znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentarišu. To neko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara“, rekao je Dodik za ATV.

On je upitao kakav bi tek atak bio da je nekim slučajem Republika Srpska napisala ovaj dokument.

„Ne može niko sakriti činjenicu da se u evropskim strukturama sve više priča o tome. Ali i evropske strukture funkcionišu na bazi neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja po kome oni neće da shvate stanje u BiH“, rekao je Dodik.

On je naglasio da evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

„Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majorizuju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi Srpsku, on je određen kao krivac“, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik ističe da je lično stvarno posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

„Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao da nešto učinim sa tog stanovništva, ali sam uveren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi“, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

On kaže da je uveren da ovde za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude nezavisna.

Dodik je dodao da je BiH promašena stvar jer je u pitanju eksperiment Zapada koji definitivno ide na to da Srbi izgube nacionalni identitet, institucije u Republici Srpskoj, da ne mogu sami da imaju svoje budžete, zdravstvo, školstvo i mnogo šta drugo.

On je istakao da su i stranci i Bošnjaci učinili sve da Srbima, pa i Hrvatima poslednjih godina nanesu mnogo problema, isključivo zato da bi nešto ostvarili kod muslimana.

Dodik ističe da BiH ne može da funkcioniše, što potvrđuje i činjenica da nijedan projekat tamo ne može brzo da se realizuje.

Izvor: Sputnjik

Milorad Dodiknon pejperBiHRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?