:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2021   19:15

0

20

Dodik: Poništićemo sve zakone visokog predstavnika

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će Republika Srpska poništiti sve zakone koje je do sada doneo visoki predstavnik.

On je kazao da su danas zvaničnici Srpske imali sastanak sa ambasadorima evropskih zemalja.

"Bilo ih je 15, saopštili smo naše stavove. Oni koji nisu došli, rekli su da lokacija nije adekvatna, verovatno misle da je trebalo da dođu na Baščaršiju, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da su se složili da niko nije protiv teritorijalnog integriteta BiH.

"Nismo protiv i u tome se slažemo. Donećemo zakone u Srpskoj da su ništavni svi zakoni koje je doneo visoki predstavnik, a to je oko 140 zakona", rekao je Dodik.

On je naveo da ovo ne predstavlja secesiju, niti otcepljenje, već upozorenje.

"Evropska komisija neće doneti odluku o sankcijama prema Srpskoj ili nekom pojedincu. Želimo razgovore, ali nismo za to da nam neko preti. Imamo pravo na svoju ustavnu poziciju, i ne može nas niko naterati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika, ma iz koje zemlje da dolazi - rekao je Dodik.

Kazao je i da neće biti rata, jer, kaže, nema potrebe da ratujemo i nijedan cilj nije vredan toga.

"Neki nam danas saopštavaju da guramo narod u propast, mi to ne radimo, mi branimo naš narod i našu Republiku", rekao je Dodik.

Posle sastanka sa ambasadorima, Dodik sa komandantom EUFOR-a

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Istočnom Sarajevu sa komandantom EUFOR-a u BiH general-majorom Aleksanderom Placerom.

Prethodno je u sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan sastanak zvaničnika RS sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH.

Od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo 11.

Predstavnici Ambasade Velike Britanije naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak sa njima i partnerskim ambasadama.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva za RTRS potvrđeno je da to nije sastanak sa ambasadorima Kvinte.

U međuvremenu u Sarajevu je hitno sazvana sednica Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira, a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku su prisustvovali predsednica RS Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Izvor: Танјуг

DodikRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?