:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 29, 2021   18:33

0

65

Dodik: Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet BiH

Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet BiH i to nije upitno, izjavio je danas predsednik SNSD-a Milorad Dodik u Sarajevu i dodao da su o tome informisali predstavnika Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženog za izbornu reformu u BiH Metju Palmera i direktora pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinu Ajhorst da poštuju teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Dodik je novinarima nakon sastanka sa Palmerom i Ajhorst rekao da nijedan plan ne sadrži nešto sližno tome što bi moglo da ugrozi teritorijalni integritet BiH.

"Poštujemo i međunarodni suverenitet, ali jednako tražimo da se poštuje suverenitet Republike Srpske", naveo je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

Misli, kazao je, da je bilo važno da Palmeru i Ajhorstovoj predočimo neka naša viđenja i to smo učinili.

Istakao je da oni nisu prepreka tome.

"Očekujemo da `beli dim` dođe iz Sarajeva. Što Federacija BiH dogovori, mi ćemo podržati", kazao je, i ponovio da Srpska ne uzima ništa od nadležnosti koje BiH pripadaju po Ustavu, ali da ima pravo i da će vratiti nadležnosti koje su joj uzete i prenesene na BiH.

Potvrdio je da stranke vladajuće koalicije u Srpskoj ostaju pri stavu da člana Predsedništva iz Republike Srpske treba birati direktno, pri čemu treba da postoji i odredba da se bira srpski predstavnik u Predsedništvu BiH, kao što u FBiH treba da se bira bošnjački i hrvatski predstavnik.

Izvor: Танјуг

DodikRepublika SrpskaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva