:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2019   22:54

0

136

Dodik: Rusija poštuje Dejtonski sporazum, ne podržava avanture

Milorad Dodik izjavio je da je Rusija snažno privržena poštovanju Dejtonskog sporazuma i međunarodnog prava, kao i da želi da sarađuje sa celom BiH.

Dodik je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Sankt Peterburgu, rekao da je to bio susret dvojice istomišljenika po mnogim pitanjima i istakao da Rusija ne podržava ''avanturistički'' pristup Dejtonskom sporazumu.

''Nisu spremni na ''avanture'' kada je reč o sadržaju Dejtonskog sporazuma niti su podržavali ono što su radili pojedini partneri sa zapada koji su tumačili duh, a ne slovo tog dokumenta'', rekao je Dodik za RTRS.

Kako je naveo, tema razgovora bilo je i formiranje vlasti u BiH, situacija na KiM i u Severnoj Makedoniji i nedavno održani izbori za Evropski parlament.

Dodik je kazao da je sa Lavrovom razgovarao i o nastavku saradnje Rusije i Republike Srpske u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma i kulture.

''Ocenili smo da je naša saradnja dobra i da kroz moju ulogu u Predsedništvu, cela BiH može da dobije mnogo više od saradnje sa Rusijom, koja želi da sarađuje sa svima u BiH, a ne samo Republika Srpska'', rekao je Dodik.

Dodao je da je na sastanku bilo reči i o ranije započetom projektu za sertifikaciju zavoda ''Orao'' iz Bijelijine u kojem bi se servisirali helikopteri ruske proizvodnje.

''Iz poznatih razloga Rusija više ne daje sertifikate institutima u Ukrajini, gde su ranije servisirani ruski helikopteri, tako da je ovo prilika da ga mi steknemo. Dobili smo obećanje da će se ići u tom pravcu'', kazao je Dodik.

Izvor: Танјуг

DodikLavrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?