:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 06, 2021   15:49

0

115

Dodik: Sarajevo nije multietnički grad zahvaljujući Komšiću

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da Sarajevo nije ni kosmopolitski, ni multietnički grad, i da je to tako zahvaljujući armiji koja je Željku Komšiću dala "zlatni ljiljan" za koji se on zahvaljuje evo treći mandat.

"Sarajevo je etnički očišćeno od Srba i to je učinila politika kojoj je u ratu, ali evo i u miru pripadao i pripada Komšić, a koja je tokom rata na području grada osnovala više od 100 logora za Srbe. Jedan je radio čak i nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma," istakao je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

Komentarišući izjavu Komšića da je Sarajevo "multietnički grad", Dodik je kazao da je licemjerno da on kao rezervni bošnjački član Predsedništva u obračunu sa Kristijanom Šmitom koristi one kojih u Sarajevu više nema.

"Koliko je Sarajevo otvoreno i slobodarsko govore brojevi koje ne može da negira čak ni građanin Komšić, a brojevi govore o karakteru i namerama politika koje zastupaju muslimani u BiH od 1990. do danas," naveo je Dodik.

Što se tiče Komšićevih pokušaja da sebi pribavi legitimitet citirajući presude evropskih sudova, Dodik je ocenio da je to jalov posao, jer Ustav poznaje srpskog, hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

"Nije srpski, Hrvati kažu nije ni hrvatski, Željko Komšić onda može samo da bude bošnjački član, rezervni dabome, jer su Šefika Džaferovića Bošnjaci javno prihvatili za svog legitimnog predstavnika", pojasnio je srpski član Predsedništva BiH.

Izvor: Танјуг

DodikKomšićBiHSarajevomultietničnost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva