:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2020   19:10

0

226

Dodik se sastao Milanovićem i Plenkovićem, uručio 100.000 evra za obnovu Saborne crkve u Zagrebu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posetio je Zagreb. Sastao se sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem. Dodik uručio 100.000 evra za obnovu Saborne crkve u Zagrebu.

Prethodno, Dodik je obišao Sabornu crkvu u Zagrebu i razgovarao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Tokom susreta sa vladikom Porfirijem, srpski član Predsedništva BiH uručio je donaciju Vlade Republike Srpske u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koja je oštećena u zemljotresu.

Pomoć Vlade Srpske obnovi Crkve preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu najvažiniji je rezultat prvog dela posete Milorada Dodika. Za mitropolita, osim pomoći bitna je i simbolika posete.

"Posjetu koja pokazuje da gde god da živimo, ma kakve granice da nas dijele, ako smo u duhu i pogledu svoj identiteta jedno, onda smo svugdje jedno",  rekao je mitropolit Porfirije.

Srpski član Predsedništva BiH sa mitropolitom Porfirijem posetio je i učenike Pravoslavne gimnazije Kantakuzine Katarine Branković.

"Drago mi je da vidim da naša crkva ovdje djeluje, vraća život i veoma je važna za očuvanje identiteta ovdje u Hrvatskoj kao i bilo gdje u svijetu",  poručio je Dodik.

Izvor: RTS, RTRS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva