:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Septembar 22, 2021   18:56

0

34

Dodik: Situacija na KiM kao pre 15 godina u RS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uporedio je današnju situaciju na severu Kosova i Metohije sa onim što je pre 10-15 godina proživela Republika Srpska i sa tablicama i sa pasošima, te istakao da "naša volja za egzibicionizam međunarodne zajednice više ne postoji".

 

Kao primer je naveo nekadašnjeg ambasadora Velike Britanije koji je službovao i u Beogradu i u Sararajevu, Čarlsa Kraforda, koji je govorio da je međunarodna zajednica nepravedna.

"A kada bi govorio o Kosovu rekao bi oni se tamo ne slažu, ubijaju se, siluju jedni drugima žene - mora to da prestane jer Kosovo je država. A onda dođe u BiH i kaže vi se istorijski ne slažete, svađate se.... morate da ćutite i budete zajedno", ispričao je Dodik.

On je novinarima ispred pravoslavne crkve u Budimpešti rekao da o tome mora da se priča da bi se znalo.

Na pitanje da je predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića primio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, Dodik je ponovio da je na taj način pristao da učestvuje u rušenju BiH.

Postoji, kazao je, određena procedura koja nije ispunjena, da bi Komšić otputovao u Njujork.

To što ga je, kaže, privatno primio Gutereš i što mu je dozvoljeno da se obrati u Generalnoj skupštini znači da se "Generalna skupština UN umešala u raspad BiH".

Jednoga dana, kazao je, pisaće se istorija i ostaće zapisano da je Generalni sekretar primio jednog čoveka koji je klevatao druge narode u BiH i doprineo njenom raspadu.

"Ja ću pisati o tome", rekao je Dodik.

On je zahvalio vladici budimskom na toplom prijemu istakao je da je SPC ta koja je očuvala srpski identitet kroz vekove.

Milorad DodikKiMRS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?