:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2021   11:32

0

162

Dodik: SNSD spreman na diskusiji sa opozicijom o krizi

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je njegova stranka spremna da se odazove pozivu opozicije u okviru Republike Srpske na diskusiju o prevazilaženju postojeće krize.

Drago mu je, kazao je, što čuje da je predsednik SDS-a Mirko Šarović spreman da uputi takav poziv budući da su, kako je rekao i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada.

"Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podela na vlast i opoziciju u Srpskoj", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Ukoliko su, ističe, zaista privrženi stavu da sankcije nisu prihvatljivo sredstvo za rešavanje političkih pitanja, kako Šarović sada govori, i ukoliko su u tom stavu zaista ozbiljni, onda bi Šarović mogao da kaže da ukoliko do toga dođe da se ni SDS poslanici neće vratiti da rade u zajedničkim institucijama.

"To bi bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije i da će Republika Srpska principijelno govoriti jednim glasom, onako kako to vidimo u FBiH, u bošnjačkim političkim partijama", naveo je Dodik.

Izvor: Танјуг

SNSDDodikRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva