:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   19:51

0

150

Dodik: Srbija je garancija naše budućnosti i stabilnosti

Predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kaže da je došao da isporuči ljubav koju narod Republike Srpske ima za narod i rukovodstvo Srbije.

“Srbija je garancija naše budućnosti i naše stabilnosti. Ovo naše saborovanje, odgovor je na sva pitanja koje postavljaju Srbiji. Možete da budete protiv vlasti – to je legitimno ali ne možete da budete protiv države” rekao je Dodik.

On je napomenuo da Srbija koja je izložena otvorenom pitanju KiM, mora da da snagu pregovaračkom timu, a ne da tom timu snagu oduzma.

“RS nije dozvolila da BiH prizna nezavisno Kosovo. Isto tako jasno kažemo: Nećemo u NATO, jer su dva puta na nas bacali bombe. Ništa normalnije nema nego da Republika Srpska u važnim geostrateškim pitanjima prati Srbiju. Budućnost Srbije podrazumeva mir, da sve nesuglasice rešavamo pregovorima i strpljenjem. Samo tako možemo da ostvarimo naše interese” poručio je Dodik.

“Za nas je Republika Srpska trajna kategorija, a Srbija zemlja u koju smo zagledani. Hvala predsedniku Vučiću na svim projektima koje je pokrenuo” rekao je Dodik.

Sijerto: Srbi i Mađari su danas pšrijatelji

NJ.E Peter Sijerto, ambasador Mađarske rekao je na skupu da mu je čast da bude tu gde jeste.

“Srpsko- mađarski odnosi su do skoro bili teško pitanje. Do promena je došlo zahvaljujući ličnim naporima predsednika Srbije i premijera Mađarske – hvala im za to” poručio je Sijerto.

“Danas možemo da kažemo da su Srbi i Mađari prijatelji a odnosi dve zemlje nikada nisu bili dobri kao danas. Danas ima mnogo više argumenata za našu saradnju, nego protiv” poručio je Sijerto i dodao da je i srednjoj Evrpi i celoj Evropi potrebna snažna Srbija, koja podrazumeva političku stabilnost koja je podjednako važna i za Srbiju i za Mađarsku.

Izvor: Танјуг

DodikSijertoskupBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva